All about the Industrial Piercing!
Misschien heb je ze ooit als eens een keer gezien: de typische oorpiercings die met één, langer sieraad met elkaar verbonden zijn. Of heb je al een keer geneusd in onze collectie Industrial Piercing barbells. Hoe dan ook, fascinerend zijn deze piercings in ieder geval! Maar hoe zit het nu met de plaatsing en genezing van een industrial? Hieronder lees je er meer over.

Wat is een industrial piercing?

De industrial piercing bestaat uit twee of meer piercings (in het oor) die met elkaar verbonden zijn door middel van een lange barbell. De meeste bekende versie van een industrial piercings is een diagonaal geplaatste barbell die twee helix piercings met elkaar verbindt. Maar er zijn meer variaties op de industrial piercing, waarbij de barbell soms ook horizontaal door het oor geplaatst wordt. Of door meerdere lagen kraakbeen, waardoor de industrial meer dan twee piercings met elkaar kan verbinden. In principe worden twee of meer piercings die met één lang sieraad met elkaar verbonden zijn, een industrial piercing genoemd. En nog een klein stukje geschiedenisles: de industrial piercing werd voor het eerst gezet rond 1990 door Erik Dakota uit Californië, USA.

Hoe wordt de piercing gezet?

Na zorgvuldig aftekenen en het piercen zelf, wordt er in de meeste gevallen meteen na het zetten een passende barbell uit één stuk in je piercing gedaan, die tijdens de genezing blijft zitten. In sommige gevallen wordt er gekozen voor een sieraad van Bioplast of PTFE, omdat dit materiaal wat flexibeler is en soms net wat beter bij de anatomie van het oor past.

Het kan ook dat er wordt besloten om de piercings eerst apart van elkaar te laten genezen met losse sieraden. Na de genezing worden de losse sieraadjes dan vervangen door een industrial barbell uit één stuk. Het nadeel aan deze manier van genezen kan zijn dat de piercings na de genezing niet meer perfect uitgelijnd zijn, of dat de piercings afzonderlijk van elkaar wat verplaatsen (migreren), waardoor het later lastiger kan zijn om een passend industrial sieraad te vinden.

Van de andere kant kan een sieraad uit één stuk teveel druk op de piercingwondjes zetten, waardoor je last kunt krijgen van overmatige zwelling of andere complicaties. Daarom is het bij de plaatsing van een industrial piercing superbelangrijk dat je een goede, kundige piercer opzoekt die goed kijkt naar de vorm van je oor en hier het best passende sieraad voor uitkiest.

Geneesperiode

Omdat een industrial piercing uit twee of meer kraakbeenpiercings bestaat, mag je uitgaan van een flinke genezingsperiode. Kraakbeen geneest langzamer dan piercings die in wat zachter weefsel (met een betere doorbloeding) gezet zijn. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van zeker 6-9 maanden, meestal duurt het zelfs nog wat langer. Als nazorgmethode kun je kiezen voor het gebruiken van een zoutoplossing voor je piercings, of gebruik een milde piercingzeep van bijvoorbeeld EasyPiercing. En zoals met alle piercings: tijdens de geneesperiode is het belangrijk dat je je piercing zoveel mogelijk uit de zon houdt en er niet mee gaat baden/zwemmen of naar de sauna gaat om infecties te voorkomen.

Welke sieraden zijn er geschikt?

In de meeste gevallen zal je piercer proberen om een standaard sieraad te plaatsen. Meestal met een dikte van 1,6 mm, maar in overleg kun je soms ook kiezen voor een 1,2 mm sieraad. Mocht een standaard, rechte industrial barbell niet lukken, dan kan het zijn dat je piercer de barbell buigt zodat deze beter bij de vorm van je oor past. Meestal zijn industrial barbells minimaal enkele centimeters lang. In onze shop vind je een grote collectie industrial piercing barbells, en er zijn zelfs industrial extensions te vinden waarmee je je eigen, unieke industrial sieraad kunt samen stellen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust even contact met ons op!

Telefoon: 072-7370119
Whatsapp: 06 4049 4149
Email: info@alloverpiercings.nl

Updated: Published:

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.